Bel voor een goed advies: 06-37228727 info@ddoraamdecoratie.nl

Plisségordijnen

Op zoek naar nieuwe Plisségordijnen? Een Plisségordijn is meer dan bekleding voor je raam. Het brengt sfeer in je kamer, het verandert de hele look & feel van je huis. DDO Raamdecoratie bestelt, monteert en werkt de Plisségordijnen af, zodat de Plisségordijnen volledig naar wens voor je raam hangen.

Waarom Plisségordijnen?

Een uniek kenmerk van plisségordijnen is de optie om de raamdecoratie aan de bovenzijde te openen.

Bij de meeste soorten raamdecoratie die verticaal openen en sluiten zal het systeem aan de bovenzijde bevestigd worden. Dit betekent dat het gordijn altijd van boven naar beneden afrolt of uitvouwt.

Een plisségordijn wordt aan een geleider aan weerszijden bevestigd waarmee het niet alleen onder maar ook aan de bovenzijde geopend kan worden.

Ruime keuze Plisségordijnen

Er wordt vaak gekozen voor plisségordijnen in de woonkamer. Ook voor de slaapkamer is deze vorm van raamdecoratie zeer geschikt. Eigenlijk is er geen ruimte in huis waar dit type gordijn geen voordelen biedt.

  • Op de kinderkamer is het eveneens de perfecte oplossing. Dit is een ruimte die als slaap-, woon- en speelkamer gebruikt wordt.
  • In de keuken of of zolder is het een goede oplossing.
  • En in de badkamer? Ook dat is mogelijk

Laat je wel eerst goed voorlichten over de keuzemogelijkheden in een omgeving met water en zorg voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Gordijnen op maat 

Alles gaat op maat. Je kunt een offerte aanvragen. Het inmeten, de montage en afwerking verzorgen wij allemaal zelf. Wij zorgen ervoor dat de rolgordijnen er precies zo uit komen te zien als je hoopt en gaan pas weg als je helemaal tevreden bent. Eerst even kijken welke gordijnen wij in de aanbieding hebben? Maak dan een afspraak om langs te komen in onze showroom. Wij zetten de koffie vast voor je klaar. Of vraag direct een offerte aan, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op!

Prijs plisségordijnen

Omdat er zoveel opties zijn kunnen we niet zomaar een prijs voor plisségordijnen noemen. Naast de verschillende soorten zal ieder plisségordijn op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor een haast ontelbaar aantal opties waar geen standaard prijskaartje aan te hangen valt. De prijs van plisségordijnen in verhouding tot andere soorten raamdecoratie ligt gemiddeld genomen wat hoger. Dit komt door de wijze van productie, het gordijn moet nauwkeurig en met aandacht worden gemaakt.

Ieder artikel moet tot in de details goed zijn, een goedkoop plisségordijn schiet wat ons betreft tekort in kwaliteit. Dit betekent overigens niet dat je automatisch de hoofdprijs moet betalen. Bij DDO Raamdecoratie leveren we topkwaliteit producten tegen een scherpe prijs. Inclusief inmeten en de uitstekende service en ondersteuning die onze klanten weten te waarderen. Neem daarom gerust even contact met ons op over de prijs van plisségordijnen en de mogelijkheden die we bieden.

Eenvoudig gesteld betekent meer opties een hogere prijs. Een eenvoudig plisségordijn hoeft niet duur te zijn. Heb je behoefte aan specifieke eigenschappen of voorkeuren die niet standaard zijn? Dan is er wat meer maatwerk nodig. Let bij de prijs van plisségordijnen vooral op de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een product met een langere levensduur kan in de loop der jaren goedkoper zijn dan een inferieur product.

Comfort of kosten?

Er is een reden waarom je kiest voor plisségordijnen. Omdat je het design prachtig vindt, of vanwege de manieren waarop je de controle hebt over het invallend licht.

Vergeet zeker de factor comfort niet mee te nemen in de afweging. Is het systeem praktisch in gebruik? Vouwt het gordijn soepel uit en hoef je weinig moeite te doen om het te bedienen? Een kleine ergernis die iedere dag terugkeert bij het openen of sluiten van een gordijn kan het genot van mooie raamdecoratie flink in de weg staan. Kies daarom voor comfort, kies voor plisségordijnen van DDO Raamdecoratie.

Soorten plissegordijnen

Welke soorten plisségordijn kun je bestellen? Zet je schrap want de mogelijkheden zijn ongekend. Voordat we de eigenschappen van de bijzondere uitvoeringen wat nader bekijken is het goed om eerst onderscheid te maken tussen de twee types plisségordijn.

1. Enkel plisségordijn

Dit type heeft een “V” vorm. Het betreft een enkele laag stof die als een harmonica opvouwt. Omdat er minder materiaal nodig is zal een enkel plisségordijn goedkoper uitvallen dan een dupligordijn. Ook een enkele laag materiaal kan verduisterend zijn, aan de binnenzijde zie je niet direct het verschil met een dupligordijn. Het geheel doet elegant en subtiel aan met alle voordelen die van toepassing zijn op alle soorten plisse gordijnen.

2. Dupligordijn

Dit is momenteel het meest gewilde type plisségordijn dat we leveren. Ditmaal zijn er twee lagen op elkaar gestikt. De “V” wordt gespiegeld op elkaar gelegd en gestikt waardoor er een soort honingraat ontstaat. Zo ziet de raamdecoratie er van iedere zijde hetzelfde uit. Een bijkomend voordeel van dupligordijnen is de isolerende eigenschap van dit type. De luchtkamers zorgen voor extra isolatie waardoor warmte beter binnen blijft in de winter, in de zomer warmt de ruimte niet zo snel op. Deze besparing is uiteraard niet te vergelijken met HR+++ glas maar alle beetjes helpen.

Vervolgens zijn er de speciale uitvoeringen:

Lichtdoorlatend plisségordijn

De gordijnen dicht maar toch niet geheel donker. Een plissegordijn kan functioneren als een soort vitrage om privacy in huis te waarborgen zonder al het invallend licht weg te nemen. Dit type raamdecoratie wordt vaak toegepast in de woonkamer of in de keuken.

Verduisterend plisségordijn

Als je prijs stelt op een goede nachtrust dan gaat er niets boven een verduisterend plisségordijn. Omdat het materiaal aan weerszijden in de geleiders valt is er geen licht aan de randen dat doorschijnt. Zo kun je de ruimte geheel verduisteren. Zo is een slaapkamer echt donker en van buitenaf ziet niemand wat er zich binnen afspeelt zodat je maximaal van je privacy kunt genieten.

Dag en nacht

Plisségordijnen kunnen zowel naar boven als naar beneden openen en sluiten. Hier wordt optimaal gebruik van gemaakt bij een dag en nacht gordijn. Ditmaal zijn er twee materialen aan elkaar gestikt; een lichtdoorlatende laag onder en een verduisterende laag boven. Zo kun je op ieder moment van de dag kiezen welk mate van verduistering gewenst is. Daarnaast is er altijd sprake van privacy, ook als je het licht laat doorschijnen. Wil je liever direct naar buiten kunnen kijken? Dat is geen probleem want het geheel is nog steeds omhoog te halen.

Insectenwerend

Heb je vaak last van muggen of vliegjes op de kamer? Een hor is dan geen ideale oplossing. Met een insectenwerend plissegordijn kun je voortaan gerust frisse licht binnenlaten zonder overlast van insecten. Dit systeem werkt hetzelfde als de dag en nacht plisségordijnen met als verschil dat er een speciaal insectengaas gebruikt wordt. Dit materiaal is vrijwel geheel doorzichtig zodat je nooit de gordijnen hoeft te openen. Voor verduistering is er de bovenste helft, overdag kun je gewoon het doorzichtige gedeelte uitklappen. En dan hebben we nog niet eens gehad over het brede scala aan kleuren en materialen!

Plisségordijnen op maat

Het zou uiteraard zonde zijn als die mooie raamdecoratie niet precies past. Iets te breed, iets te smal, standaard maten blijken in de praktijk altijd nét niet helemaal te passen. Een plisségordijn op maat is standaard, want dit type raamdecoratie moet perfect passen. Daarom komen we graag even langs om de situatie op te meten zodat ieder gordijn perfect uitkomt.

Voor ieder kozijn

Het zou jammer zijn als een plisségordijn op maat niet op ieder kozijn bevestigd kan worden. Weest gerust want met de selectie van DDO Raamdecoratie is er altijd een passende oplossing. Zo is er de plisse raambekleding voor houten kozijnen en voor kunststof kozijnen. Normaal gesproken worden de geleiders met schroeven gemonteerd. Als dit niet mogelijk is dan maken we gebruik van magneetband. Dit is een methode die uitstekend geschikt is voor kunststof raamkozijnen en bijvoorbeeld voor huurwoningen waar niet zomaar geboord mag worden.

De specialisten van DDO Raamdecoratie helpen je graag om de juiste keuzes te maken. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

Voorlichting op maat

Als we het hebben over plisse raambekleding op maat dan gaat het niet alleen om het aantal centimeters. Het gaat met name om de wensen die je zelf hebt bij raamdecoratie kopen. Een gordijn koop je met het doel hier jarenlang gebruik van te maken. Dit betekent dat het design aantrekkelijk moet zijn en dat de kwaliteit jarenlang gegarandeerd is.

Bij DDO Raamdecoratie nemen we de tijd om onze klanten te informeren en adviseren. Met name als je gordijnen wilt bestellen voor meerdere kamers in de woning zul je per ruimte specifieke voorkeuren hebben. Wat de vraag ook mag zijn; met een plissegordijn op maat vindt je een passend antwoord.

Laat u adviseren

Wat is de beste keuze?

Het kiezen van de juiste raambekleding is niet gemakkelijk. Wat zijn de voordelen van de verschillende soorten raamdecoratie? Welke soorten raamdecoratie zijn er nou eigenlijk? Of past een gordijn beter bij jouw woonwensen? Ontdek wat het beste past bij jouw woonsituatie. Laat je informeren door onze specialisten. Daar zijn we voor!

 

Wij zijn gespecialiseerd in magneetband systemen zonder boren of schroeven in het kunststof of houten kozijn.


Het is belangrijk dat je raamdecoratie er mooi en stijlvol uit komt te zien. Daarom geven we altijd eerlijk advies. Kom langs in de showroom of laat je maten alvast opnemen. Zo ben je gegarandeerd van prachtige, kwalitatieve raamdecoratie op maat.

Onze showroom

DDO Raamdecoratie
De Oude Veilig 2C
1689AA Zwaag

Geopend op afspraak