Bel voor een goed advies: 06-37228727 info@ddoraamdecoratie.nl

Jaloezieën

Mooie horizontale jaloezieën op maat. Het is een genot om naar te kijken én om te gebruiken. De meeste gordijnen kunnen alleen open of dicht, deze prachtige raamdecoratie is voorzien van lamellen die je kunt kantelen! Dat is niet het enige wat mogelijk is, zo kun je kiezen uit een breed scala aan kleuren, stijlen en materialen. Wil je jaloezieën kopen? Lees dan eerst even deze pagina of laat je persoonlijk adviseren door een medewerker van DDO raamdecoratie.

Wat zijn jaloezieën?

Er zijn twee soorten lamellen; verticaal en horizontaal.

Als het verticale stroken betreft dan gebruiken we meestal de naam lamellen, als de stroken horizontaal lopen dan spreken we van jaloezieën.

In Nederland worden ze nog steeds regelmatig ‘Luxaflex’ genoemd. Dat was vroeger namelijk een bekend merk van dit type raamdecoratie.

Jaloezieën worden ondertussen door veel meer producenten gemaakt en er zijn ook veel meer opties dan de bekende aluminum gebogen stroken van weleer.

De historie van dit type raamdecoratie gaat overigens nog veel verder terug, naar de tijden van harems en beeldschone dames om precies te zijn.

Waar komen jaloezieën vandaan?

Neem even de sprookjes van Duizend-en-één nacht in gedachten. Hoewel de werkelijkheid uiteraard anders was dan de verhalen van Ali Baba en Aladdin zijn er een aantal kenmerken die onlosmakelijk verbonden zijn met het Midden-Oosten uit lang vervlogen tijden. De sultans met ieder hun eigen harem bijvoorbeeld. De dames in de harem waren beeldschoon maar gasten mochten niet uitgebreid een kijkje nemen. Dit zou tot jaloezie leiden. Dus werden er panelen van hout vervaardigd met horizontale latten die onder een hoek werden bevestigd. Zo kon het licht doorschijnen maar gluren was niet mogelijk. Een jaloezie op maat heeft nu een heel andere betekenis gekregen, toch zijn die traditionele kenmerken behouden gebleven. Het systeem biedt privacy terwijl het toch licht doorlaat. Dat maakt jaloezieën tot op de dag van vandaag een heel aantrekkelijke keuze. Uiteraard zijn er in de loop der tijd verbeteringen aanbracht in design en functionaliteit waardoor jaloezieën te bestellen meer dan ooit het overwegen waard is. Ook als je geen harem hebt!

voordelen van jaloezieën

Wat zijn eigenlijk de voornaamste voordelen van jaloezieën? Dat hangt af van de ruimte en de specifieke situatie. Ook de persoonlijke wensen en voorkeuren spelen een rol. Hier zijn alvast enkele voordelen die vaak genoemd worden:

  • Je kunt ze eenvoudig openen en sluiten.
  • In gesloten toestand zijn de stroken te draaien.
  • Je kunt het invallend licht op ieder moment van de dag perfect regelen.
  • Op basis van de kijkhoek geniet je van meer privacy in huis.
  • Er zijn uiteenlopende types en stijlen leverbaar.
  • De bediening gaat eenvoudig met koordjes en een staafje.
  • Ze passen in iedere ruimte, zelfs in de keuken of badkamer.

De voornaamste twee redenen die klanten aangeven om jaloezieën te kopen zijn de privacy en de lichtinval. In plaats van te kiezen voor een doorzichtig materiaal of een verduisterend materiaal kun je de latten draaien wat een enorm scala aan mogelijkheden met licht mogelijk maakt. Zo kun je de ruimte geheel verduisteren, je kunt het invallend licht naar beneden laten schijnen of juist laten weerkaatsen vanaf het plafond. De kleur en het formaat van de stroken bepaalt voor een deel hoe het licht door de jaloezieën schijnt. Zo zullen zwarte jaloezieën op maat voor een andere sfeer zorgen dan een witte jaloezie. Laat je voorlichten door een DDO Raamdecoratie adviseur voor advies op maat.

Welk type jaloezie kopen?

Er zijn verschillende modellen, uitvoeringen en opties. Hier zijn de meest populaire types jaloezie:

1. Hout

Dit is een luxe en duurzame keuze. Je kunt kiezen voor een natuurlijke houtsoort of een moderne kleur die past bij het interieur. De zichtbare houtnerf zorgt voor een luxueuze uitstraling met een uniek patroon.

2. Bamboe

Dit materiaal lijkt op hout, toch is bamboe eigenlijk een soort gras. Het is een hernieuwbaar materiaal en daarmee milieuvriendelijk. Verder is het licht van gewicht, stevig en duurzaam.

3. Aluminium

Dit is de stijl die we vooral kennen uit de twintigste eeuw. Niet iedereen vindt aluminum de meeste elegante oplossing, toch zijn er ook zeker fans van deze strakke stijl die het juist wel kunnen waarderen. Daarnaast roest aluminium niet en zal het niet vervormen in een vochtige ruimte.

4. Kunststof

Ook kunststof jaloezieën zijn bestand tegen vocht en zijn daarmee zeer geschikt voor gebruik in de badkamer of keuken. De doorgaans lagere prijs is ook zeker een pluspunt. De stroken van kunststof jaloezieën zijn meestal wat smaller terwijl hout juist vaak breder is. Naast het design heeft dit ook invloed op het invallend licht.

5. Frame

Wil je een jaloezie kopen die je eenvoudig kunt monteren en verwijderen? Kies dan voor een jaloezie in een frame. Je bevestigt dit frame eenvoudig op een kozijn met magneten. Als je wilt schoonmaken of gewoon even volledig licht wilt doorlaten dan kun je heel eenvoudig het frame loskoppelen. Deze optie leent zich vooral voor kleinere ruiten zoals in een (keuken)deur. Welke jaloezieën kopen? De beste keuze is eigenlijk heel persoonlijk. Naast de materialen zijn er per type unieke kleuren en kenmerken. Laat je daarom eerst voorlichten door een expert van DDO raamdecoratie voordat je jaloezieën op maat laat maken.

Jaloezieën op maat kopen

Is het nodig om jaloezieën op maat te laten maken of kun je vooruit met een standaard maat? In de eerste plaats zijn standaard maten gemaakt voor standaard vensters. Je zult er snel achter komen dat een ‘standaard venster’ eigenlijk heel zeldzaam is. Te breed is geen optie, te smal betekent dat er aan de zijkanten altijd ruimte overblijft. Dit is niet echt een wenselijke situatie en zonde van de investering. Ook kun je jaloezieën bestellen die je zelf op maat kunt knippen. Dit kan een optie zijn als je heel handig bent of als je niet zo kritisch bent wat betreft kwaliteit. Het ophangsysteem leent zich niet voor knippen, passen en meten. Bij DDO Raamdecoratie adviseren we om jaloezieën op maat te kopen. Dat ziet er niet alleen netjes uit, deze producten zijn doorgaans ook van hogere kwaliteit.

Kun je goedkope jaloezieën kopen?

Het korte antwoord op deze vraag is “ja”. Het langere antwoord is “ja, maar dat is niet altijd een verstandige keuze”. Er is een groot verschil tussen goedkope jaloezieën of een jaloezie op maat met een goede prijs- kwaliteitsverhouding. In de eerste plaats zal een kwaliteitsproduct er mooier uitzien. Daar geniet je direct van, het is immers een vorm van raamdecoratie. Daarnaast zal de levensduur langer zijn. Per jaar uitgerekend ben je dus niet altijd duurder uit met een hoogwaardig product. Daarnaast mag de bediening niet worden vergeten. De voornaamste reden om geen jaloezieën te kopen is direct gekoppeld aan modellen die tekortschieten in kwaliteit. Het systeem van koordjes en een staafje om de lamellen te draaien moet goed functioneren, anders loop je het risico dat het geheel scheef trekt. Het mechanisme vergt enige oefening maar bij sommige goedkope opties zal het nooit soepel werken. Dan is een goedkoop product uiteindelijk gewoon duurkoop. Jaloezieën zijn er om het woongenot te verhogen, dat bereik je met hoogwaardige horizontale jaloezieën op maat. Wil je binnenkort jaloezieën bestellen? Laat je vrijblijvend voorlichten door een adviseur van DDO Raamdecoratie. Ook als je op zoek bent naar een ander type raamdecoratie dan helpen we je graag verder. Voor iedere ruimte zijn er unieke uitdagingen en mogelijkheden waar we graag samen met jou naar kijken.

Laat u adviseren

Wat is de beste keuze?

Het kiezen van de juiste raambekleding is niet gemakkelijk. Wat zijn de voordelen van de verschillende soorten raamdecoratie? Welke soorten raamdecoratie zijn er nou eigenlijk? Of past een gordijn beter bij jouw woonwensen? Ontdek wat het beste past bij jouw woonsituatie. Laat je informeren door onze specialisten. Daar zijn we voor!

 

Wij zijn gespecialiseerd in magneetband systemen zonder boren of schroeven in het kunststof of houten kozijn.


Het is belangrijk dat je raamdecoratie er mooi en stijlvol uit komt te zien. Daarom geven we altijd eerlijk advies. Kom langs in de showroom of laat je maten alvast opnemen. Zo ben je gegarandeerd van prachtige, kwalitatieve raamdecoratie op maat.

Onze showroom

DDO Raamdecoratie
De Oude Veilig 2C
1689AA Zwaag

Geopend op afspraak